Braco Sanjin opet je napustio splitsku Kadenu. S Ivanom Pažaninom u petak otvara konobu u Sukošanu
Braco Sanjin jedan je od najtalentiranijih i tehnički najkompetentnijih dalmatinskih chefova. No, neke njegove poslovne odluke čude. Braco Sanjin prije više od deset godina stvorio je Kadenu, nedvojbeno najbolji splitski riblji restoran.
adsense_content_v3
Pa je sredinom prošlog desetljeća otišao iz Kadene da bi preuzeo chefovsko mjesto u jednom lijepom interijeru i još ljepšem vrtu u Dioklecijanovoj palači, gdje je kuhao izvrsno ali s lošijim sastojcima nego u Kadeni. Taj je restoran propao poslije godinu dana, a u njegov se prostor uselila današnja Kinoteka, prvo lokal fusion kuhinje a danas spektakularni fine dining.
Prije par godina Sanjin se vratio u Kadenu, koja je ponovo procvala. Prošlog smo ljeta ondje fenomenalno jeli, a Sanjin nam je pričao kako je tijekom sezone imao toliko posla da je u restoranu ostajao po četrnaest sati. I sada, kad je Kadena došla do svog drugog vrhunca (prvi je bio negdje 2012. ili 2013.) Sanjin ponovo odlazi iz vrhunskog, etabliranog splitskog restorana da bi preuzeo konobu Griblja u Sukošanu.
Konoba se, kako piše Jutarnji list, otvara preksutra u petak 11. veljače, a Sanjin je u biznis ušao sa svojim prijateljem Ivanom Pažaninom koji se, otkako je postao TV chef, ni u jednom restoranu nije zadržao dulje od jednog ljeta. Ne možemo ni ne želimo ulaziti u Sanjinove razloge, ali ovaj potez doima se pomalo neobično. I prilično tipično za hrvatsku chefovsku scenu, na kojoj nažalost samo manji broj ljudi uspješno upravlja svojim karijerama.


